I Dansk Metal arbejder vi for, at alle uanset køn, race, etnicitet, religion, seksuel orientering, kønsidentitet, alder og handicap kan være sig selv på jobbet, og ikke udsættes for forskelsbehandling eller chikane, men kan trives og være en del af kollegafællesskabet på lige fod.

Vores arbejde består blandt andet i at bistå medlemmer, der har været udsat for seksuel chikane, men derudover er den vigtigste indsats arbejdet med at forebygge seksuel chikane og anden kønsdiskriminerende adfærd på vores arbejdspladser.

Hvad er seksuel chikane?

  • Uønskede berøringer
  • Uønskede verbale opfordringer til seksuelt samkvem
  • Sjofle vittigheder og kommentarer
  • Uvedkommende forespørgsler om seksuelle emner
  • Visning af pornografisk materiale
  • Bemærk, at listen ikke er udtømmende.

Få gode råd og vejledning

Har du selv eller andre på din arbejdsplads været udsat for seksuel chikane eller krænkende adfærd, kan du tale med din tillidsrepræsentant eller din arbejdsmiljørepræsentant. Har I ikke en tillidsvalgt på din arbejdsplads, så kan du kontakte din lokale Metal-afdeling. 

Nedenfor finder du link og pjecer med gode råd og vejledninger.

 Artikler

 

 

Seksuel chikane - også hos os https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/38-procent-udsat-for-chikane.aspxSeksuel chikane - også hos os En ny undersøgelse lavet af Dansk Metal afdækker, at ubehagelig og uønsket seksuel opmærksomhed også er en udfordring på de arbejdspladser, hvor Dansk Metal organiserer de ansatte.
"De jokede med at jeg havde en pik"https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/malenes-historie-med-seksuel-chikane.aspx"De jokede med at jeg havde en pik"På Malenes arbejdsplads spredte kollegerne rygter om hendes køn og seksualitet og om, at hun havde sex med andre kolleger. Hun sagde fra. Flere gange. Først efter et år skete der noget.
Kollegerne rager på Mette https://www.danskmetal.dk/feed/Sider/mettes-historie-med-seksuel-chikane.aspxKollegerne rager på Mette Mette er blevet taget på over 40 gange og blevet kaldt for luder, kælling og so. Hun står frem med sin historie, fordi oplevelser med seksuel chikane skal frem i lyset og stoppes.