Mænds sundhedsuge

Uge 24 er en uge, hvor der hvert år sættes fokus på mænd og sundhed rundt om i hele verden.
Formålet med ugen er at sætte fokus på mænds sundhed og trivsel. For mange mænd er arbejdspladsen centrum for en stor andel af det sociale liv og spiller en vigtig rolle for oplevelsen af at have betydning.

Fællesskabet på arbejdspladsen er derfor et godt afsæt, hvis man vil forandre sine sundhedsvaner. Det er en af grundene til, at vi i Dansk Metal markerer Mænds Sundhedsuge.

Download en plakat her, du kan sætte op på din arbejdsplads i sundhedsugen.

Download en tipskupon, som du kan printe og dele ud på din arbejdsplads, for at sætte fokus på emnet – og download facitlisten her.

Vil du sætte gang i sundhedsaktiviteter i uge 24 og allerhelst også fremadrettet? Læs mere nedenfor eller i Metals folder ”Sundhed i Gear”.

Derfor sætter vi fokus på mænds sundhed
Mænd lever i gennemsnit  fem år kortere end kvinder. Personer med kort uddannelse lever op til 13 år kortere end personer med lang uddannelse. Denne ulighed i sundhed vil Dansk Metal gøre noget ved, og derfor arbejder vi med at forbedre mænds sundhed. 

For Dansk Metal handler sundhed ikke om flade maver eller store overarme, men om at trives fysisk, psykisk og socialt – på arbejdspladsen og generelt. 

Vi giver dig tips
Vil du også have mere trivsel og sundhed på arbejdspladsen?​

Du kan få sparring hos: 

Pia Haandbæk
Konsulent i Dansk Metal
piha@danskmetal.dk

eller

Kristine E. Raunkjær
Konsulent i Dansk Metal
krer@danskmetal.dk

Videoer
På Jeros A/S fik medarbejderne tilbudt gratis sundhedstjek i arbejdstiden.
Se videoen

På KVM International har medarbejderne startet en gåklub.
Se videoen

Regitze Siggaard fra Selskab for Mænds Sundhed og en række arbejdsmiljørepræsentanter fortæller om vigtigheden af, at medarbejderne trives på virksomheden.
Se videoen 

Fokus på trivsel og sundhed

  • Mænd med korte uddannelser og erhvervsuddannelser har færre leveår med godt helbred, end mænd med længere uddannelser.
  • Mænd går ikke så ofte til egen læge, som kvinder gør.
  • Mænd har højere dødelighed en kvinder i alle aldersgrupper.
  • Mænds dødelighed er 1,5-2,5 gange højere end kvinders ved flere dødsårsager.
Unable to display this Web Part. To troubleshoot the problem, open this Web page in a Microsoft SharePoint Foundation-compatible HTML editor such as Microsoft SharePoint Designer. If the problem persists, contact your Web server administrator.


Correlation ID:e9bddca0-ece2-20e9-352a-2d23c8c34d6e