​Med et fælles pressemøde onsdag d. 4. januar med CO-Industri og Dansk Industri, blev OK23 officielt skudt i gang.

​I de kommende dage vil der blive forhandlet overenskomst bag lukkede døre. I forbindelse med forhandelingerne sagde formand for CO-Industri og Dansk Metals Claus Jensen blandt andet: 

- Industrien er stærk, produktiviteten og eksporten er stigende. Til gengæld er ledigheden lav, og medarbejdernes lønninger er ikke fulgt med virksomhedernes overskud de seneste år. Det er selvfølgelig uacceptabelt. I industrien bliver lønnen som bekendt forhandlet ude på den enkelte arbejdsplads, og her centralt forhandler vi kun minimallønnen. Derfor bliver vi i de her forhandlinger nødt til at se på, hvordan vi kan skabe bedre forudsætninger for de lokale lønforhandlinger.Pressemøde med (fra venstre): Kim Graugaard, viceadministrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri, Claus Jensen, formand for Dansk Metal og CO-Industri, Mads Andersen, formand for 3F Industri og næstformand i CO-Industri

Nu hvor forhandlingerne er gået i gang, foregår det bag lukkede og lydtætte døre.  Krav som bliver sagt i offentligheden kan nemlig ende med at blive rigtig dyre ved forhandlingsbordet, og det ønsker forhandlerne ikke. 

De forslag, som forhandlerne har med til bordet kommer direkte fra Dansk Metals medlemmer. Læs mere her og se video, som på ét minut gør dig klogere på OK23.

Resultater de senere år

Overenskomsten er grunden til, at vi har en fagforening. Der skal være orden på forholdene, og det sikrer vi gennem aftaler med arbejdsgiverne. Kollektive aftaler.

Forhandlingerne er stedet, hvor vi sikrer de rettigheder, som vi allerede har opnået og skaber bedre forhold på sigt.

I de seneste år har resultaterne været:

✅ 2000: Den 6. ferieuge 

✅ 2007: 14 dages selvvalgt uddannelse 

✅ 2012: Seniorordning med reduceret arbejdstid  

✅ 2017: Fritvalgskonto hæves fra 2 til 4 procent 

✅ 2020: Pension til lærlinge fra de fylder 18 år 

✅ 2020: Fritvalgskonto hæves fra 4 til 7 procent i 2022. 

Derfor er overenskomsten det vigtigste, vi har. Og hos Dansk Metal har vi brugt lang tid på at blive dygtige til at forhandle aftalen på plads.

Målet er, at alle vores medlemmer kan se sig i de aftaler, vi laver. Uanset om man først, sidst eller midt i sit arbejdsliv.