SE OPLÆGGENE OG LÆS MERE OM OPLÆGSHOLDERNE
Oplæg: Sikkerhed og stunthacking
Cybersikkerhed som begreb fylder og trænger sig på overalt, hele tiden hører vi om hackerangreb, nedbrud, låste systemer, lækager, og private data stjålet, solgt og synliggjort.
Mød manden, der som både forsker og landsholdstræner kender til både for- og bagside af det dér med cyber, manden som arbejder utrætteligt for at gøre livet surt for de kriminelle og styrke vores eget beredskab, forsvar og kompetencer. Mød manden med de mange titler, professor ved Institut for Elektroniske Systemer, professor ved Det Tekniske Fakultet for IT og Design, professor ved Communication, Media and Information Technologies på Aalborg Universitet og derudover tilknyttet Cyber Security Group og Cyber Security Network. Når han altså ikke også er aktiv træner for det danske cyberlandshold (som klarede sig ualmindelig flot ved EM i Prag i september 2021).
Jens Myrup Pedersen, professor, Aalborg Universitet
Keynote: Fremtidens kvantecomputer
Få et indblik i, hvad der er fremtiden for kvantecomputing. Der kigges i maskinrummet samt gives et indblik i, hvor langt vi er, hvad vi kan, og hvordan kvantecomputing vil komme til at påvirke os fremover.
Kvanteteknologi – et nyt informationsteknologisk paradigme
Kvanteteknologi er et spirende teknologifelt, hvor Danmark har en forskningsmæssig styrkeposition. Globalt tiltrækker feltet massive statslige og private investeringer, men hvad er kvanteteknologi egentlig? Hvor er de potentielle anvendelsesmuligheder? Og hvor langt er vi med udviklingen? Oplægget giver en anvendelsesorienteret vinkel på kommende kvanteteknologier som kvantecomputeren og kvantekommunikation, eksempler på aktuelle tidlige anvendelser og bud på, hvor teknologierne på sigt virkelig vil gøre en forskel.
Ulrich Hoff er seniorrådgiver i kvanteteknologi ved DTU Fysik og forsker ved grundforskningscentret bigQ. Han er en af de drivende kræfter bag Danish Quantum Community, der arbejder for at etablere et stærkt dansk økosystem for kvanteteknologi på tværs af forskningsinstitutioner, erhverv, organisationer og myndigheder. Derudover er han en meget aktiv formidler af kvantefysik og naturvidenskab generelt, målrettet alle aldersgrupper.
Ulrich Hoff, Seniorrådgiver, bigQ, DTU Fysik
Oplæg: Blockchain
Bliv klogere på hvad blockchain er, og hvilke muligheder der er med teknologien. Ejer du reelt maleriet eller en kopi? Og hvad skete der i virkeligheden, da du købte det derude på internettet – ved du, hvem der har været involveret i produktionen og forsendelsen?
Blockchain er ikke længere helt nyt, men det er stadig et område, mange taler om, rigtig mange har meninger om, men færre helt forstår i praksis. Det vil Jan Damsgaard gøre noget ved.
Blockchain er bedst kendt som teknologien bag kryptovalutaer som bitcoin og ether, men det er kun en lillebitte del af alt det, som blockchains også kan: Hele processer og produkters rejse fra kilde til køber kan dokumenteres; virksomheden, som producerer og sælger, kan bruge blockchainteknologien til at redegøre for, hvad der sker hvornår og hos hvem. Og dermed kan ulovlige kopier, svindel, korruption og hvidvask begrænses, hvis ikke helt undgås.
Jan Damsgaard er professor, PhD på Center for Digitalisering, CBS, der forskningsmæssigt rangerer som et af de bedste i verden og det bedste i Europa. Jans forskning er hovedsageligt forretningsstrategier for digitalisering, platformsøkonomi, Big Data og Internet of Things. Derudover har Jan været medlem af regeringens ”Disruptionråd” og Digital Vismand udpeget af Akademiet for de Tekniske Videnskaber. Jan er desuden bestyrelsesmedlem i en række opstartsvirksomheder, der bygger på platformsøkonomi.
Jan Damsgaard, professor, Center for Digitalisering, CBS