​Dagen kommer til at foregå både online og ved fysisk fremmøde. Der vil være 3 HUBS rundt i landet, hvor der vil livestreames fra. De tre hubs er:

- Hub 1: Dansk IT, Vermundsgade 38C, st. 

- Hub 2: AARHUS TECH, Halmstadgade 6, 8200 Aarhus N, AARHUS TECH

- Hub 3: Mercantec, H.C. Andersensvej 9, 8800 Viborg, Mercantec 

Alle it-medlemmer af Dansk Metal kan deltage. Det fysiske fremmøde for udlærte medlemmer er kun hos Dansk IT. På skolerne kan alle elever deltage. Alle SKO’er i landet opfordres til at følge med online. 

STREAM EVENTET HER


Program 

Kl. 08.30: Alle hubs: Dørene åbner med let morgenmad og registrering

Kl. 08.50: Alle hubs: Signalet åbner

Kl. 09.00: Hub 1: Velkomst 

Kl. 09.10: Hub 1: Lars Bond, KPMG: Et kig i krystalkuglen

Kl. 09.50: Pause 

Kl. 10.00: Hub 2: Kristian Emil Andreasen, CEO Kanda: Digital certifikat træning i vindindustrien 

Kl. 10.30: Alle hubs: Pause med Hands On 

Kl. 11.00: Hub 1: Johnny Jensen, Stifter og partner, Peopleteam: Har du talt med dine brugere i dag?

Kl. 11.30: Pause

Kl. 11.40: Hub 3: John Rasmussen, professor i biomekanik: Tag din robot på

Kl. 12.10: Quiz

Kl. 12.50: Alle hubs: Tak for i dag

Kl. 13.00: Mingle for deltagere hos Dansk IT


’Robotterne kommer og tager vores jobs!’ Det er en sætning, som vi har hørt i mange år. Udviklingen af digitale teknologier går lige nu hurtigere end nogensinde før, og det kan øge frygten for at blive gjort arbejdsløs af en robot, en algoritme eller en sprogmodel. 

Det er dog langt fra tilfældet. I stedet skal vi se på, hvordan de digitale teknologier møder hverdagen og arbejdspladsen, og hvordan vi som mennesker navigerer i og arbejder sammen med de nye digitale teknologier, som fx chatbots. 

Det vil Dansk Metal sammen med Dansk IT gøre dig klogere på til Tech Day 23 d. 5. oktober 2023!

Forestil dig fx at tage en robot på, som kan hjælpe dig med dit fysiske arbejde, eller forestil dig en Virtual Reality seance, hvor man kan simulere at arbejde på en vindmølle. Det er bare nogle af de ting, som er i rivende udvikling lige nu, når vi kigger på fusionen af teknologi og menneskelige evner. 

Nogle sammenligner udviklingen af Artifical Intelligence med starten på internettet, eller da iPhone løftede niveauet for, hvad en telefon kan. Det er altså skelsættende forandringer inden for tech, vi ser i disse år. 

Til Tech Day 23 zoomer vi ind på de nyeste tendenser inden for fusionen af digital teknologi og menneskelige evner. Her kan du møde folk fra både forskningsverdenen og tech-branchen, som vil give dig det nyeste indblik i alt fra cyborg, AI, exoskeletter og VR. 

 

 

Et kig i krystalkuglen: Lars Bonde, KPMG 

Gør jer klar til at blive inspireret, når Lars Bonde afslører det enorme potentiale i AI, og samtidig adresserer de vigtigste udfordringer, vi står over for. Lars vil revolutionere jeres forståelse af fremtiden for kunstig intelligens. 

Dagens første taler bliver Lars Bonde, Senior Manager hos KPMG. Lars er ekspert inden for anvendt maskinlæring, der specialiserer sig i at skabe visioner for en cyborg-fremtid, MLOps og det kritiske område for styring og governance af kunstig intelligens. 

Lars vil tage jer med på en fængslende rejse ind i en cyborg-fremtid, hvor han udforsker integrationen af AI med menneskelige evner. Derefter vil han dykke ned i det fremvoksende felt for MLOps, hvor han fremhæver betydningen af effektiv styring af maskinlæringsprocesser. Til sidst vil Lars adressere det afgørende emne om styring og governance til kontrol af kunstig intelligens og understrege behovet for ansvarlig og etisk implementering. 

 

 

Digital certifikat træning i vindindustrien: Kristian Emil Andreasen, CEO Kanda

Forestil dig, at du med Virtual Reality kan stå i et helt almindeligt rum og øve dig på at arbejde på en vindmølle. Det betyder, at der er plads til læring – også når det kan gå galt. Det betyder, at du kan øve dig lige så meget du vil uden risiko for skader inden du skal ud og arbejde rigtigt på en vindmølle. Den mulighed har Kristian Emil Andreasen skabt sammen med sin virksomhed Kanda. 

Kristian Emil Andresen har en baggrund som civilingeniør og i computer science, og han har grundlagt virksomheden Kanda, hvor han arbejder med at bruge Virtual Reality til teknisk træning i industrien. Kanda er fx den første virksomhed i verden, som tilbyder digital certifikat træning for vindmølleindustrien. 

Kristian har altid været fascineret af, hvad der sker, når mennesker møder nye teknologier. Hans hovedfokus er på Virtual Reality, men han er også interesseret i udviklingen af AI, Quantum Computing and Fusion Energy. 

Kristian vil på sit oplæg særligt fortælle om den nye teknologi med VR, og hvordan man går til opgaven med den. Herunder - hvad er mulighederne med teknologien, hvordan kommer den nye teknologi ud på site, og hvad er det for nogle nye devices som vil influere jer, som arbejder med det. 

 

 

Har du talt med dine brugere i dag?: Johnny Jensen, Stifter og partner, Peopleteam

Fremtiden vil betyde meget mindre brugerkontakt og meget mere chatbots og AI. Der er dog noget vej endnu. Chatbots kan endnu ikke skabe tryghed, udvise empati eller sige nej på en positiv måde. Så hvilken rolle kommer den menneskelige kommunikation til at spille, når kunstig intelligens fylder mere og mere i it-verdenen? Det vil Johnny Jensen give dig sit bud på.

Johnny Jensen er partner og stifter af Peopleteam, han har 25 års praktisk erfaring med IT Service Management, og er en særdeles erfaren underviser og facilitator. Han er specialiseret i IT Service Desk, brugeroplevelser, gode processer og internt samarbejde – og har besøgt hundredvis af danske virksomheder med kurser, workshops og simulationsspil. Johnny formår med sin energi og sit nærvær at gøre teknikker og teorier anvendelige og praktiske i dagligdagen.

Johnny vil med udgangspunkt i den nuværende udvikling med chatbots, automatisering og selvbetjeningsløsninger, give sit bud på, hvad det betyder for kundekontakt fremover. Udviklingen betyder nemlig, at du fremover kommer til at være langt mindre i kontakt med dine brugere. Der er dog lang vej endnu før chatbots kan løse opgaven til fulde. Derfor vil Johnny også give et indblik i, hvordan man arbejder sammen med den digitale teknologi, og hvad det betyder for ens hverdag og arbejdsopgaver. 

 

 

Tag din robot på: John Rasmussen, professor i biomekanik 

Exoskeletter er forsimplet sagt en robot, som du kan tage på. De kan fungere som et effektivt hjælpemiddel inden for rehabilitering, men de ses i endnu højere grad på arbejdsmarkedet, hvor de blandt bruges inden for byggeriet og industrien til ensformige og fysisk krævende opgaver. Det giver komfort, mindre træthed og måske på længere sigt færre arbejdsskader, færre nedslidte og øget livskvalitet.

John Rasmussen er en af pionererne bag biomekanisk simulering, som er computermodeller af menneskekroppen, der kan beregne kræfter i muskler og led under forskellige arbejdssituationer. Modellerne bruges blandt andet til at designe exoskeletter og til at evaluere deres virkning på kroppen. 

John er til daglig professor i biomekanik ved Aalborg Universitet, hvor han underviser i biomekanik, idrætsvidenskab, design af mekaniske systemer og en masse andre ting. I hans forskning samarbejder han med læger om at forbedre forebyggelse og behandling af muskuloskeletale sygdomme.