Besøg virksomheden
Kør ud til virksomheden og aflevér din ansøgning. Eller aftal et besøg, efter du har sendt ansøgningen. Det er helt klart nemmere at vælge dig, hvis de har mødt dig personligt.

Kom til tiden – og gerne lidt før.
Kom til tiden eller måske endda et par minutter før. Det viser, at du er seriøs, og at man kan regne med dig. 

Ring og stil spørgsmål
Hav et par spørgsmål klar, når du ringer. Fortæl, hvorfor du søger hos dem og slut gerne af med at fortælle, at du sender en ansøgning.


Foto: Simon Fals

Se ordentlig ud
Lad mor og joggingbukserne blive hjemme. Sørg for at se ren og ordentlig ud. Tatoveringer og piercinger er ok, men det kan virke forskelligt på folk.

Håndtryk og øjenkontakt
Giv et fast håndtryk og hold god øjenkontakt. Bliver du spurgt om noget, så svar med flere ord end bare ét.

Flash din viden
Du virker tjekket, når du ved noget om virksomheden i forvejen. Hvor mange er de, hvilke typer maskiner, har de afdelinger andre steder i landet? Sæt dig altid ind i, hvad virksomheden producerer.

Pral og sælg dig selv som pro
Fortæl om dine styrker, og hvad du kan lide at lave. Du kan fx tage billeder af noget, du har lavet på din uddannelse eller i din fritid, som du er stolt af.

Søg i hele landet
Måske ligger den fedeste læreplads for dig i en anden del af landet. Vær ikke bange for at søge læreplads uden for dit lokalområde. Du kan fx bo på skolehjem sammen med andre unge, mens du er i lære.

Foto: Simon Fals

Søg uopfordret
Nogle virksomheder har måske ikke lige tænkt på at have lærlinge. Tag en gratis chance og send en ansøgning til en virksomhed, selvom den ikke har slået en læreplads op. Måske giver det virksomheden lyst til at oprette en plads. Spørg din Metalafdeling om, hvilke virksomheder du kan sende til.

Ting, du kan spørge virksomheden om

  • Hvor mange kolleger får jeg, og er der andre lærlinge?
  • Hvilke opgaver får en lærling typisk hos jer?
  • Hvad er arbejdstiden, og er der flextid?
  • Får jeg arbejdstøj og sikkerhedsudstyr?
  • Skal jeg arbejde i den samme afdeling/ved den samme maskine, eller skal jeg rundt?
  • Hvilke teknikker og metoder bruger I?