Hvor lang tid kan jeg få dagpenge?
Som ledig lønmodtager, kan du få dagpenge i sammenlagt 2 år. Som nyuddannet er din dagpengeret sammenlagt 1 år. Du har mulighed for at forlænge din dagpengeret.
Dagpengeperioden
Du kan få dagpenge i sammenlagt 2 år inden for en treårig periode. Du har en pulje af timer – når den er brugt eller der er gået tre år, er din dagpengeperiode slut.
Som fuldtidsforsikret medlem har du ret til dagpenge i 2 år svarende til sammenlagt 3.848 timer inden for 36 måneder. Som fuldtidsforsikret kan du få dagpenge for op til 160,33 timer om måneden.
Som deltidsforsikret medlem har du også ret til dagpenge i 2 år svarende til 3.120 timer inden for 36 måneder. Som deltidsforsikret kan du få dagpenge for op til 130 timer om måneden.
Nyuddannet (ledig med dimittendrettigheder)
Hvis du lige er blevet udlært eller er nyuddannet, kan du få dagpenge i 1 år indenfor en toårig periode. Du har en pulje af timer – når den er brugt, eller der er gået 2 år, er din dagpengeperiode slut.
Som fuldtidsforsikret medlem har du ret til dagpenge efter en afsluttet uddannelse i 1 år svarende til 1.924 timer inden for 24 måneder. Som fuldtidsforsikret kan du få dagpenge for op til 160,33 timer om måneden.
Som deltidsforsikret medlem har du også ret til dagpenge i 1 år svarende til 1.560 timer inden for 24 måneder. Som deltidsforsikret kan du få dagpenge for op til 130 timer om måneden.
Du kan forlænge med op til 1 år
Du kan forlænge dagpengeperioden, hvis du har haft arbejde, efter du begyndte i dagpengeperioden.
Hos a-kassen har du en beskæftigelseskonto, hvor du kan se de løntimer, som din arbejdsgiver har indberettet til Skat.
For hver løntime kan du modtage dagpenge i 2 timer. Det vil sige, at en time lønarbejde, kan forlænge din dagpengeret med to timer.
Du har højest forlænge dagpengeperioden med 1 år. Det svarer til 1.924 timer som fuldtidsforsikret og 1.560 timer som deltidsforsikret.
Husk, at når du bruger indberettede løntimer til at forlænge din dagpengeperiode, kan du ikke bruge løntimerne genoptjene en ny dagpengeperiode.
Hvordan kan jeg genoptjene en ny ret til dagpenge?
Hvis du har brugt alle dine dagpenge, skal du enten opfylde et indkomstkrav eller et beskæftigelseskrav for at få ret til dagpenge igen.
Indkomstkravet gælder for dig, der har brugt alle dine dagpenge
Hvis din ret til dagpenge er udløbet, og du ikke har timer på din beskæftigelseskonto hos a-kassen, så skal du opfylde indkomstkravet for at genoptjene ny ret til dagpenge.
Beskæftigelseskravet gælder for dig med timer på din beskæftigelseskonto
Hvis din ret til dagpenge er udløbet, men du stadig har timer på din beskæftigelseskonto hos a-kassen, så skal du opfylde beskæftigelseskravet for at genoptjene ny ret til dagpenge.
Ofte stillede spørgsmål og svar
- Hvad er indkomstkravet?
- Hvad er beskæftigelseskravet?
- Hvad er dagpengesatserne?
- Hvornår foretager a-kassen modregning i mine dagpenge?
- Hvornår skal jeg indsende mit dagpengekort?
- Hvornår udbetaler a-kassen mine dagpenge?
- Kan jeg forlænge min dagpengeperiode?
- Hvilke ydelser kan jeg få, når jeg ikke længere har ret til dagpenge i a-kassen?
- Hvordan forbruger jeg af mine dagpenge?
- Hvordan optjener jeg ret til dagpenge?
- Hvilke aktiviteter kan jeg ikke bruge til at optjene ret til dagpenge?
- Hvilke indtægter kan jeg bruge til optjeningen af dagpengeret?
- Hvordan genoptjener jeg ret til dagpenge?
Ring til Metal A-kasse
Hvis du mister dit arbejde og skal melde dig ledig eller har andre spørgsmål om dagpenge
3363 2122Mandag til torsdag kl. 8.30-17.00
Fredag kl. 8.30-14.00
Husk at du også altid er velkommen til at skrive til os eller kontakte din lokalafdeling